Träff om dövhistorisk karta – Malmö stad

View Calendar
2024-04-17 18:00 - 20:00


Kansliets Viktor läser en karta…

Viktor: Fel karta!

 

Viktor tar upp tre olika kartor.

Titta, det är olika kartor!

En om olika hus i Malmö, en om Pride i Malmö och en om judisk historia i Malmö.

Varför tar jag upp om kartor?

 

Visste du att vi i Malmö Dövas Förening ”Svenske” samarbetar med Malmö Stadsarkiv för att ta fram en ny karta som handlar om Dövas historia och kultur i Malmö stad. Spännande!

 

Vi ska sätta igång, och vi inser att vi behöver er medlemmars hjälp.

 

Varför? För att vi vet några intressanta punkter i Malmö stad om dövhistoria som till exempel Dövas Hus eller att en döv person har bott på en plats och så vidare. Men vi är säkra på att ni medlemmar vet mycket mer än vi.

Därför behöver vi er hjälp med att lämna in era berättelser, så att vi kan samla in material som vi sen lämnar över till stadsarkivet. Som sen tar fram en liknande karta som jag visade upp tidigare – men med dövhistoria och kultur.

Kartan är planerad bli klar nästa år.

 

Vi erbjuder möjligheten för dig att komma hit onsdagen den 17 april.

På dagtid är det seniorträff och de kan lämna sina minnen och kunskap då. Sen på kvällstid mellan 18.00 – 20.00 är det möjligt för er medlemmar som inte kan delta på dagtid att lämna in er kunskaper och minnen. Jag kommer finnas på plats och tar emot era berättelser.

Ingen föranmälan krävs.

 

Vi behöver samla in en del material så att det blir ett stort urval som vi kan ta fram till den färdiga kartan med dövhistoria och kultur här i Malmö stad.

 

Skulle du ha förhinder och kan inte komma på ovanstående dag och tid?

Så har du möjlighet att skicka in en text eller video där du berättar om någonting gällande dövhistoria / kultur i Malmö stad.

 

Du kan skicka in ditt material till vårt e-post kansli@svenske.se eller via vår mobil på 0760–343 066.

 

Så tar vi med ditt material och vi tar gärna emot så mycket berättelser som vi kan. Du kanske besitter en del kunskap som vi inte vet någonting om.

Det kan vara något du själv upplevt förr, det kan vara en plats eller en plats där en döv har jobbat eller en plats som har döva som samband. Ja, något om döva i Malmö stad.

 

Hoppas att du kommer och lämnar din berättelse så att det blir en fin karta i slutändan.