Rapphönan: Släktforskning – del 1

View Calendar
2022-11-20 12:00 - 16:00

 

Verksamhet 20 november

Rader av böcker visas. Sen en titel ”Se vår historia”…

Ett fotografi visas.

Högar av pärmar visas.

 

Viktor läser en bok…

Wow! Vilken historia! Många intressanta historiska personer har levt… Tänk om vi kanske är släkt?

 

Visste du att söndagen den 20 november, har vi en kurs i släktforskning. Och det är den första delen. Det börjar klockan 12.00 och slutar ca 16.00 i våra lokaler på Almbacksgatan 4.

Klockan 12 öppnar portarna och vi samlas och äter lunch först. (Ja, det ingår lunch).

Klockan 13.00 börjar släktforskningen.

 

Vill du delta, så är såklart alla välkomna. Men det finns två ”krav” som kan underlätta dig som vill delta.

  • Ta med egen dator eller ipad (surfplatta). Så kan du jobba själv på plats. Vi kan inte låna ut datorer eller surfplattor till alla deltagare.

 

  • Ha minst en svensk förfader, släktlinje. Så du kan forska i den. Vi kan bara erbjuda tillgång till svenska material som kyrkoböcker, arkiv och motsvarande. Vi kan inte lova att erbjuda tillgång till andra länders arkiv/material. Men du är ändå välkommen att delta och kanske få kunskap och själv jobba vidare hemma.

 

Anmälan:

Du anmäler dig som vanligt till kansli@gm...  Nej, jag sa fel, jag menade kansli@svenske.se eller alternativt smsa/videosamtal till 0760-343 066.

Ange vid anmälan om du har allergi eller någon specialkost.

 

Anmäl dig om du vill veta mer om din släkthistoria. Det är spännande att forska! En person på plats leder kursen på teckenspråk.

 

Tillägg av Viktor… Jag glömde att tillägga att det kostar 100 kronor för svenske medlemmar och 150 kronor för icke-medlemmar. Kom ihåg att det ingår lunch.

 

Anmäl dig!